Zelfliefde, mijn verhaal

12,5 jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Een lief, rustig knulletje met grote bruine ogen en een vrolijke aard. Een jongetje die volledig in mijn energie meeging en me dus ook weinig energie kostte. 2,5 jaar later kwam mijn 2e. Een echte, onvervalste huilbaby die dagen- en nachtenlang de boel bij elkaar krijste.


Foto's uit die periode bestaan vooral uit een krijsend kind op schoot bij papa, mama, familieleden of vrienden. Zo zielig voor het mannetje, maar ook zo zielig voor papa en mama wanneer ik aan deze periode terugdenk. Ik volgde inmiddels een opleiding tot Toegepast psycholoog en was druk bezig met het opstarten van mijn eigen bedrijf als coach voor kinderen met psychiatrische stoornissen. Daarbij was ik getrouwd in een familie met het motto; doorwerken tot je erbij neervalt en zelfs dan werken we nog een beetje harder door. Dit in combinatie met mijn pleasers mentaliteit, overgehouden aan mijn jeugd was een waar recept tot rampspoed. Ik ging maar door en door, bleef maar geven en geven. Tot er een moment kwam dat letterlijk het licht uitging. Ik kon niet meer geven want er viel niets meer te geven. Ik zeg weleens, mijn geef was op.


Dit resulteerde zich bij mij in echt niets meer kunnen. 6 maanden lang heb ik binnen gezeten. De eerste weken in bed, daarna was de woonkamer ook wel een optie. Ik was opgebrand, burn-out, leeg, zonder enige vorm van zelfliefde. Ik kon niet anders meer dan rusten, naar mezelf kijken en vooral, stoppen met geven...


Dit was het moment waarop iemand tegen mij zei; hehe, eindelijk wordt je nu jezelf. Een quote die me zo diep raakte.. een die ik regelmatig zelf nu gebruik wanneer ik mezelf van 10 jaar geleden terugzie in een van jullie. Hehe, eindelijk wordt je nu jezelf.


Mijn reis

Toen begon mijn reis naar zelfliefde eigenlijk pas echt. Ik mocht leren niet meer alles weg te geven. Ik mocht leren wat IK nu eigenlijk leuk vond, want ik had absoluut geen idee en nee, iets aan mezelf geven is niet egoistisch, ik mocht leren durven alleen te zijn, ik mocht leren mensen echt dichtbij te laten en dat dit veilig was, ik mocht leren mijn grenzen aan te geven, eigenlijk mocht ik alles opnieuw leren wat je nodig hebt voor een fijn, stabiel leven. Van zelf hulverlener zijn ging ik naar hulpverleners toe. Ik leerde dat het geen schande is om hulp te vragen. Dat we allemaal op een punt komen dat we weleens hulp nodig hebben. Dat je niet alles alleen hoeft te doen. En vooral dat je open mag zijn want dan leer je dat er veel mensen zijn zoals jij. Soortgenoten, mensen uit jouw tribe. Mensen die je begrijpen.


Ik heb geleerd nee te durven zeggen, ik heb geleerd waar mijn energiegrens ligt, ik blijk dus niet van het type; werken tot je erbij neervalt, te zijn. Ik heb geleerd dat ik het beste gedij bij harmonie, vooral harmonie, ik een rustdag per week nodig heb, ja ook zonder mijn kinderen, dat wanneer mijn praktijk druk is (wat dus eigenlijk altijd is, ja ik ben gezegend) ik tussen de middag een powernap moet doen om de rest van de dag weer helemaal te kunnen shinen. En nee, dit maakt me geen lui mens, een kluizenaar of wat ik ook van mezelf vond en wat me allemaal was aangeleerd als ik niet meeliep in die maat van anderen. Nee dit zorgt ervoor dat ik op de andere momenten alles kan geven, kan shinen en er helemaal voor mijn gezin, mijn vrienden en jullie kan zijn. Dit is balans.


Verandering

Ik heb uiteindelijk alles omgegooid. Ik ben als eerste mijn echte passie gaan volgen, namelijk het mediumschap, dit was een eerste boodschap aan mijzelf. Ik ben uit een huwelijk gestapt die niet goed meer voor mij was, wederom een boodschap van liefde aan mijzelf, ik leerde dat ik prima alleen kon zijn, dat ik goed voor mijn jongens kon zorgen en dat wanneer je springt in het diepe, er vaak iets veel mooiers voor terug komt. Alles draait uiteindelijk om die zelfliefde. Alles draait om durven leven!


Tijdens de consulten met jullie in mijn praktijk kom ik zo vaak mijn verhaal tegen. Herkenning. Dit is de reden waarom ik ben begonnen te schrijven aan mijn nieuwe cursus zelfliefde. Ik ben zo benieuwd wat je ervan gaat vinden. Ik vind het elke keer weer zo spannend wanneer er wat nieuws komt. Ook ik geef mezelf dan toch weer een beetje bloot.Er is geen korte route naar je beter voelen, naar het hebben van die zelfliefde. Maar ik kan je wel vertellen, wanneer je aan die reis begint en je op dat pad wandelt je er zoveel voor terugkrijgt. Ik voel zoveel meer liefde voor mijn partner, mijn kinderen, jullie en eigenlijk alles om me heen. Ik geloof dat het een pad is wat nooit stopt. het kan altijd blijven groeien, en veranderen.
Mijn naam is Jessy Groenewoud, ik ben een psychic medium, toegepast psycholoog, en run mijn eigen online intuïtieve opleiding. Wil je eens kijken of wij een match zijn? Klik dan op onderstaande link en ik stuur je door naar een van mijn pagina's...

Klik hier

0 keer bekeken

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

Contact

Website: MediumJessy.com

Facebook:/Mediumjessy/

Instagram: Jessygroenewoud

© 2020 by MediumJessy, Zen in Jeans.

UIteraard kun je ook onderstaand contactformulier  invullen. Ik kom dan zsm bij je terug..