Tips voor meer rust en balans in het leven van een HSP

Bijgewerkt: mei 13

Ben je hooggevoelig en sneller overprikkeld? Ik geef je hier tips om meer rust en balans te vinden.Moe prikkels moe

Ben je ook zo ontzettend moe? Moe om altijd maar klaar te staan voor alles en iedereen, al die ballen hoog te houden, en ook nog een leuk persoon te moeten zijn voor je opgeving? Wees je dan bewust dat er echt wel mogelijkheden zijn om je leven leuker en lichter te maken. Als hooggevoelig persoon ben je intuitief, creatief, gevoelig en kun je je sterk inleven in andere personen. Je bent een echte gever, en laat daar nu ook net je valkuil zitten. Je geeft zoveel aan anderen en voelt zo goed aan wat ze nodig hebben, waardoor je jezelf daarbij soms (en niet een klein beetje) vergeet. Je weet wat pijn en verdriet zijn, en je wil dit anderen niet aandoen, en kan je in allerlei bochten wringen om te voorkomen dat een ander het miner goed heeft.

Maar vergeet je daarbij jezelf niet? Want wanneer is de laatste keer geweest dat jij echt hebt stilgestaan, en hebt nagedacht wat jij nu eens nodig hebt? Ik zie je hier al denken, ik heb daar geen tijd voor, of ik wil niet egoistisch zijn naar mijn omgeving toe. Maar daarmee ben je dus eigenlijk wel egoistisch naar jezelf. Want juist in het goed voor jezelf zorgen ligt het geheim. Hoe beter je voor jezelf zorgt hoe beter je ook voor anderen kunt zorgen.

Zet bij turbulentie in het vliegtuig eerst je eigen zuurstofmasker op

In het vliegtuig vind je een mooi voorbeeld. Het eerste wat je verteld word is je eigen zuurstofmasker op te zetten, alvorens je kids of de mensen om je heen te helpen. En zo werkt het eigenlijk ook in het echte leven. Hoe energieker, vitaler en fitter jij bent, hoe leuker je kunt zijn voor je omgeving en hoe beter je anderen juist weer kunt helpen.2 Tips voor meer balans en rust

1. Waardoor kun jij echt ontspannen? Weet je dit eigenlijk wel? Vaak wanneer je een HSPer bent, kun je pas echt ontspannen wanneer je helemaal alleen bent, en even een dag(deel) helemaal niets hoeft, en geen mensen hoeft te zien of te ontvangen. Probeer eens een dagdeel per week echte alleentijd in te plannen. Je zult zien, in het begin voelt het wat onhandig. Er is nog zoveel te doen. Maar wanneer je merkt dat je de volgende dag energieker bent, vrolijker en meer kracht hebt, kun je altijd die tijd weer inhalen. Ga heerlijk zitten met een kop thee op de bank, een mooi boek, of ga heerlijk wandelen.

2. Grenzen? wat zijn dat? Vaak is het voor jou als HSPer ontzettend moeilijk om grenzen aan te geven en nee te zeggen op een afspraak of hulpvraag. Maak met jezelf de afspraak dat je vanaf nu op elke hulpvraag, afspraak of wat voor vraag van anderen dan ook zegt dat je even bedenktijd wil, en hier later op terugkomt. Zo kun je rustig nadenken of je wel de energie en tijd hebt om te helpen. En durf, wanneer dit niet zo is, gerust eens nee te zeggen. Je zult angst hebben dat mensen boos worden of je de rug toekeren, maar wees verbaasd over het feit dat mensen jouw grenzen echt wel respecteren. En zo respecteer je jezelf ook weer wat meer.
Mijn naam is Jessy, en ik ben een Psychic Medium, toegepast psycholoog

en geef les in mijn Online Intuïtieve opleiding. Wil jij eens kijken wat ik voor jou kan betekenen? Klik dan op onderstaande link, en je wordt doorgestuurd naar mijn pagina.

KLIK HIER

0 keer bekeken

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

Contact

Website: MediumJessy.com

Facebook:/Mediumjessy/

Instagram: Jessygroenewoud

© 2020 by MediumJessy, Zen in Jeans.

UIteraard kun je ook onderstaand contactformulier  invullen. Ik kom dan zsm bij je terug..