Op zoek naar de ware?

Bijgewerkt: 2 sep 2019

Ben jij ook op zoek naar die ene ware, die persoon die je leven geweldig zal maken? Die je heel maakt, en waar je nog lang en gelukkig samen 100 mee mag worden?


In mijn praktijk krijg ik vaak vragen over DE ZOEKTOCHT. De zoektocht naar die ene ware liefde. Wanneer vind ik die persoon toch? En waarom loop ik toch altijd de verkeerde tegen het lijf? Waarom kan ik niet net zoals de buurman direct op mijn 15e de juiste partner vinden en blijf ik maar aanmodderen met de ene ellende na de andere ellende? Ik dacht eigenlijk altijd dat dit romantische beeld van een juiste persoon die helemaal bij je hoort en bij je past was voorbehouden aan de vrouwen onder ons. Toch merk ik dat ook enorm veel mannen met DE ZOEKTOCHT bezig zijn. Waarom is het dan toch zo lastig voor beide partijen om iemand te vinden? Een gebakken brie.. Wanneer ik oude bekenden tegenkom die nog single zijn vraag ik me altijd af waarom lukt het bij hen niet? Ze hebben een leuke baan, een mooi huisje, een goed sociaal leven, alles zit erop en eraan. Maar waarom zijn ze dan nog steeds aan het zoeken? Ik vroeg aan een van mijn clienten wat het dan precies is wat zij zocht. Ik zoek een man die langer is dan 1.80m, graag met donker en golvend haar, financieel stabiel, graag iets met een HBO studie, hij moet een eigen woning hebben, filosofisch zijn ingesteld, van reizen houden, van lekker eten en kaasjes houden (wat is dit voor voorwaarde?) en ook graag kinderen willen. Ze zou gemakkelijker een gebakken brie uit de oven met deze kwalificaties vinden dan een echte levende man. En de mannen in je omgeving dan? Nee die beantwoorden niet aan mijn standaard, was het antwoord. Ze is bloedmooi, en ze was er klaar voor om haar man te vinden, maar dat betekend nog niet dat ze zomaar een man kan bestellen zoals je dat bij een taxi of Uber doet? Maar het gekke is, ze is niet alleen. Hoe hoog ligt jouw lat? Hoe hoog ligt jouw lat in het vinden van die ideale partner? Heb jij er al eens over nagedacht wat jouw voorwaarden zijn en zijn deze eigenlijk wel redelijk? Schrijf ze eens op papier, soms hebben we onbewust niet eens door dat we eigenlijk enorm veel eisen stellen. Kijk eens naar wat je hebt opgeschreven? Hoeveel punten zijn het? en zijn ze eigenlijk wel redelijk? Stel jij dit soort voorwaarden aan een nieuwe geliefde?

  • Hij of zij moet wel een goede baan en geld hebben

  • Hij of zij moet er goed uit zien

  • ik wil graag een welbespraakt iemand

  • Mijn ware moet wel een opleiding hebben

  • Graag iemand die van reizen houd

  • Hij of zij moet wel diepe gesprekken kunnen voeren

  • enzovoort enzovoort

Je ziet dat veel van de eisen vooral over iemands buitenkant gaan. Maar gaat die buitenkant niet verloren?

Jagen op die ene ware

Jagen op die ene ware toekomstige liefde die 'THE ONE' is, en die je nog niet kent. Hoeveel druk legt dit op die toekomstige persoon? Die zonder dat hij of zij het weet al aan een hele waslijst aan voorwaarden moet voldoen. Pak je lijst er eens bij, en bekijk eens of dit nu allemaal echt zo belangrijk voor je is, of zijn het vooral materiële zaken die je hebt opgeschreven. Natuurlijk mag je best wat eisen hebben, je wil ook niet iemand die geen gesprek kan voeren en waarvan zijn of haar woonplaats op een bank bij verschillende mensen is. Maar waarom heb je zo'n eisen lijst? Bedenk eens punt per punt waarom het zo belangrijk voor je is, en waar deze eis toch vandaan komt. Vaak is het willen voldoen aan de omgeving. Je wil wel op dat feestje komen met een echte catch aan je arm, of bij je ouders komen met iemand die wel een mooie opleiding heeft genoten. Maar gaat het dan nog wel echt om jou? Om wat jij wil, of doe je eigenlijk wat de omgeving wil? Dan is het ook enorm lastig om die ware te vinden. Ten eerste omdat de standaarden zo hoog zijn, maar ook omdat je je eigen binnenste daarmee verwaarloosd. Denk er maar eens over na.


74 keer bekeken

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

Contact

Website: MediumJessy.com

Facebook:/Mediumjessy/

Instagram: Jessygroenewoud

© 2020 by MediumJessy, Zen in Jeans.

UIteraard kun je ook onderstaand contactformulier  invullen. Ik kom dan zsm bij je terug..