Klaar om gelukkig te zijn? 3 tips om optimaal te gaan genieten...

Bijgewerkt: 2 sep 2019


Denk jij vaak bij jezelf, dat je leven een stuk leuker zou zijn als.... of als dit nu maar anders zou zijn of dat nu maar beter zou verlopen. Heb je vaak het gevoel dat +-anderen veel meer genieten dan jij?De waarheid is dat onze hersenen geloven dat waar we ze mee voeden. Voed je het het jaloersheid, negativiteit en twijfel dan gelooft je brein dit ook. Voed je het blijheid, liefde en geluk, dan zal je brein deze gevoelens oppakken.


Natuurlijk, het herprogrammeren is niet een hap klaar iets wat je zomaar even doet. Maar er zijn een hele hoop manieren waarop je je brein toch kunt trainen om naar dat geluksgevoel te gaan. Het is namelijk echt jouw verantwoordelijkheid om het meeste uit jouw leven te halen. Laten we eens kijken naar een aantal manieren om het meest uit jouw leven te halen.


1. Stel jezelf deze vraag

Wat is datgene waar ik nu mee kan beginnen, of juist waar ik nu mee kan stoppen, dat een hele grote impact op mijn leven zal hebben?

Kies datgene wat je het meeste dwars zit. Kom vervolgens met een duidelijke oplossing, in wat je zou kunnen doen om het eventueel op te lossen. Wees hiermee de komende maand bezig. Schrijf het voor jezelf op, wat is je probleem, wat wil je veranderen, en wat moet je doen om dit te veranderen. Zelfs er alleen maar dagelijks mee bezig zijn zal je een gevoel van controle geven en je gelukkiger laten voelen.


2. Maak voor jezelf duidelijk wat je nu wil

Een deel van leren hoe je optimaal van je leven kunt genieten is weten wat je eigenlijk wil. Een beetje soul-searching komt hieraan te pas.

Beschrijf jouw 'ideale dag' en zet dit neer op papier. Wees heel specifiek. Hoe laat wordt je wakker? Hoe spendeer je jouw ochtend? Wat eet je zoal? Wie ontmoet je op jouw dag? Wat doe je, of juist helemaal niet?


Deze oefening geeft je een idee van het verschil hoe je leven er nu uitziet en hoe je het eigenlijk graag zou willen zien. Uiteindelijk zit geluk in het verschil tussen verwachtingen en realiteit.


3. Maak tijd voor jezelf

Vooral vrouwen vinden deze vaak erg lastig. We spenderen vaak veel van onze tijd aan het verzorgen van anderen. Vaak voelen we ons schuldig wanneer we tijd voor onszelf nemen en echt iets voor onszelf doen.

Maar bedenk je eens hoe het voelt wanneer je weer eens uitvalt tegenover je partner of je kinderen omdat je te ver bent gegaan, en over je eigen grenzen.


Ik geloof niet dat er zoiets is als een uitgebalanceerd leven. Het leven zal je altijd moeilijkheden toewerpen, het gaat er meer om dat je een beetje ruimte maakt voor jezelf, en zo een stukje extra rust voor jezelf maakt, en in die rust schuilt een stukje geluk.


Hier zijn een paar tips om dat extra beetje geluk voor jezelf te bereiken. Het gaat om bewustwording, en voor jezelf zorgen.Wil je graag meer tips en trics voor een leven vol energie en geluk? Dan is mijn Online programma incl. E-book iets voor jou! Klik op de afbeelding voor meer informatie.


Klik hier

37 keer bekeken

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

Contact

Website: MediumJessy.com

Facebook:/Mediumjessy/

Instagram: Jessygroenewoud

© 2020 by MediumJessy, Zen in Jeans.

UIteraard kun je ook onderstaand contactformulier  invullen. Ik kom dan zsm bij je terug..