Je ego, vijand of juist vriend?

Dan ga ik je nu leren hoe je je ego helemaal los moet gaan laten, zodat we met z’n allen als enorme Zen achtige Boeddha’s door het leven kunnen gaan, nooit meer boos worden en een zullen zijn met alles om ons heen...


Ik voel je hier al blij worden, maar natuurlijk kan dit helemaal niet! Dat ego, dat rottige ego wat we zo vaak als vijand zien, als grote slechterik, als de boeman in vele levens, dat ego hebben we namelijk heel erg hard nodig.

Ik hoor je hier denken; ja maar al die spirituele meesters dan die ons leren dat ego los te laten? Die ons leren hier bovenuit te stijgen? Die ons laten zien dat ze volledig los van alle aardse problemen compleet egoloos door het leven gaan? Nou, ik kan je vertellen dat ook die spirituele meesters dus een ego hebben. Enkel hun ego is in balans met hun zelfliefde. Hoe dit zit leg ik je in deze blog uit.


Jouw kompas

Jouw ego is jouw kompas tussen goed en fout, je ego vertelt je wie wel okay is en wie niet. Jouw ego vertelt je wie ben ik en wie en wat is de rest van de wereld. Het ego zorgt ervoor dat jij jij bent en niet denkt dat je een steen of je buurman bent bijvoorbeeld.


Zonder dit ego zou je in je blote kont over straat rennen, zou je zonder enige schaamte in de supermarkt gaan liggen rollebollen tussen de appels en bananen, zou je bij de snackbar over de balie springen en alle patatbakjes leegeten puur omdat jouw innerlijke drift aangeeft dat je je hongerig voelt.

Zonder ego zou je een prooi zijn voor alle mensen om je heen die wel een ego hebben. Want je ego zorgt ervoor dat je je grenzen op kunt stellen, dat je ja of nee op iets kunt zeggen, maar ook dat je aanvoelt of iemand het beste met je voorheeft of juist niet.


Het ego is dus eigenlijk een heel grote vriend, een onderdeel van onszelf dat we keihard nodig hebben om te kunnen functioneren in onze wereld. Maar waarom wordt het ego dan zo vaak als een probleem gezien? Nou dat leg ik je uit.

Het ego is je beste vriend


Jouw batterij

Je wordt met een volle batterij aan zelfliefde geboren. 100% pure liefde in jezelf. Aan de andere kant worden we ook met een volle ego batterij geboren.

Wanneer deze beiden in balans zijn, kun je liefdevol naar de ander je grenzen aangeven, kun je vol liefde iemand helpen maar ook duidelijk aangeven wanneer je een keer niet kunt, je weet exact waar jij eindigt en de ander begint en zult geen afhankelijkheid relatie opbouwen waarin je afhankelijk bent van een ander voor jouw bevestigingen. Je kunt problemen het hoofd bieden omdat je zo zelfzeker bent, je weet, het komt weer goed, alles gaat voorbij, zoals een storm op zee ook weer voorbij zal gaan, net als alle golven weer voorbij deinen.
Het begint pas een probleem te worden wanneer een van beiden uit balans raakt. Heb je bijvoorbeeld 100% zelfliefde en maar zeer weinig ego, dan komen we op problemen zoals eerder benoemd. Je laat over je heenlopen door anderen met een groot ego, je hebt niet goed door wie nu wel en niet het beste met je voorhebben en je hebt moeite met het aangeven van grenzen.

Maar wanneer je de andere kant op schiet, dus heel weinig zelfliefde met een heel groot ego, dan wordt je gewoon enorm narcistisch. Je zult vooral aan jezelf denken zonder empathie voor een ander. Want wie weinig zelfliefde heeft, kan ook geen liefde opbrengen of voelen voor een ander.


Dus wanneer iemand een groot ego heeft, heeft deze persoon eigenlijk zo weinig zelfliefde. Maar wanneer je ego niet sterk en gezond genoeg is, heb je dus weer veel moeite met voor jezelf opkomen, je grenzen aangeven en nee zeggen.


Ik hoop dat ik je hier een beetje duidelijkheid heb kunnen geven in waarom een ego niet slecht is en juist hel goed. Dus de volgende keer dat je je egoistisch voelt omdat je voor jezelf opkomt bijvoorbeeld denk dan even aan mij en deze blog ;-)Mijn naam is Jessy Groenewoud, ik ben een psychic medium, toegepast psycholoog, en run mijn eigen online intuïtieve opleiding. Wil je eens kijken of wij een match zijn? Klik dan op onderstaande link en ik stuur je door naar een van mijn pagina's...

Klik hier

0 keer bekeken

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

Contact

Website: MediumJessy.com

Facebook:/Mediumjessy/

Instagram: Jessygroenewoud

© 2020 by MediumJessy, Zen in Jeans.

UIteraard kun je ook onderstaand contactformulier  invullen. Ik kom dan zsm bij je terug..