Hoe herken je een goede spirituele hulpverlener?

Bijgewerkt: mei 13

Ik heb in een eerder artikel al verteld over hoe je een Medium, Paragnost, Psychic of healer kunt vinden dat goed bij je past, klik hier voor het artikel. En Yess, je hebt er een gevonden. Dit voelt goed, je hebt er zin in, en je bent helemaal klaar om een mooie reading, councelling of healing te ontvangen.Toch blijft het enorm spannend. Omdat je je toch helemaal probeert open te stellen bij een spiritueel hulpverlener, de betreffende persoon zaken weet die deze niet had kunnen weten over jou, en voor eigenlijk iedereen die daar zit blijft het altijd best spannend (en enorm interessanterig natuurlijk).


Wanneer je echt bij een spiritueel hulpverlener terecht komt, is het belangrijk dat je geholpen word. Dat je inzichten krijgt, en dat jij, en je eventuele hulpvraag op de allereerste plaats komen. Helaas is dit niet altijd het geval.


Punten waar je een goede hulpverlener aan kunt herkennen:

Of het nu om een psycholoog, medium, paragnost of healer gaat, de volgende punten zijn voor allemaal even belangrijk. Ook is het om het even waar je deze spirituele hulp vind. Dit kan zijn bij iemand in de praktijk, op een bel of chatlijn of misschien op een beurs die je bezoekt. De volgende punten zijn ten alle tijden belangrijk. Jij bent belangrijk! (ik kan het niet vaak genoeg herhalen)


1. Je voelt je beoordeeld. Jouw Medium of paragnost, healer of misschien wel psycholoog of dokter, is er niet om jou te beoordelen. Het is zijn of haar taak om je te begrijpen, niet om een eigen wil op te leggen. De persoon waar jij voor hebt gekozen, hoeft het niet eens te zijn met jouw standpunt, maar moet wel emphatisch zijn. Met begrip en de juiste gereedschappen kun je worden geholpen, maar als hij of zij je bekritiseert, word er over persoonlijke grenzen heen gegaan, en dit gaat voorbij de grenzen van het spirituele werk. We maken nu eenmaal allemaal fouten, die maken we om van te leren. We zijn allemaal weleens onaardig of doen vervelend. Check, ook weer een les. Maar je wil graag gehoord en geholpen worden, niet beoordeeld.


2. Het voelt alsof de persoon je niet echt kan helpen. Je hebt na lang wikken en wegen, zoeken en twijfelen bijvoorbeeld een goede paragnost gevonden. Mooie recensies, ook google laat geen gekke dingen zien, en je vriendin is er helemaal lyrisch over. Maar toch voel je niet die klik. De persoon in kwestie snapt je gewoon niet helemaal voor je gevoel. Hoe kan dit nou toch?

Er zijn veel verschillende specialisaties binnen het veld. Het kan gewoon zijn dat deze persoon niet bij jouw energie matcht, dit gebeurd soms gewoon, of dat de paragnost in kwestie niet over de juiste vaardigheden beschikt om jou te helpen. Ook dit kan, en hoeft helemaal niet aan een van beiden te liggen. Voel je hier alsjeblieft niet rot over, zoek dan na afloop rustig verder en zie het weer als een les. Volgende keer beter.


3. De spiritueel werker is teveel met zichzelf bezig. Sommige spiritueel werkers gebruiken voorbeelden uit hun eigen leven om een open atmosfeer te geven, en raakvlakken met jou te vinden. Vaak worden zaken ook wat duidelijker aan de hand van deze voorbeelden. Maar wanneer deze persoon uiteindelijk alleen maar (eigenwijs overkomend) bezig is met een eigen lange lijst van persoonlijke prestaties en levenssituaties, die niets met jou of jouw vraagstukken te maken hebben, dan is dit wellicht niet de juiste persoon voor jou.4. Voel je je op je gemak? Jouw gekozen Medium, Paragnost of Healer zou je op je gemak moeten stellen, en nooit je grenzen mogen overschrijden! Er moet sprake zijn van wederzijds vertrouwen en je zou niet eens hoeven twijfelen hierover. Het is belangrijk dat er nooit over je (fysieke) grenzen heen word gegaan. Een heel belangrijk hulpmiddel voor jou hierin is; voel je je op je gemak? Heb je een klein knagend gevoel, of ben je niet helemaal op je gemak (afgezien van het feit dat je gezonde spanning voelt) wees dan niet bang om de behandeling af te breken, of geen vervolgconsult te boeken.


5. Luistert de persoon wel actief naar je? Hoe kan je een goed gevoel krijgen, als je het gevoel hebt dat er niet echt naar je geluisterd word? Jouw emoties en gevoelens zijn kwetsbaar tijdens een reading of healing aangezien je je toch openstelt voor een professional. Daarom is het belangrijk dat alle zes de zintuigen volledig open en allert zijn. Zo niet, dan is de connectie met jou niet volledig en zal de energie niet vrijuit stromen. Hierdoor kan de spiritueel werker belangrijke zaken over het hoofd zien die misschien wel heel erg belangrijk kunnen zijn.


6. Voel je je wel belangrijk? Voel je dat jouw vraagstukken belangrijk zijn voor de ander? Wat voor de een een klein probleem kan zijn, kan voor de ander als een enorme berg voelen. Jouw spiritueel werker mag hier nooit over oordelen of minderwaardig over doen. Het is belangrijk dat je op waarde word geschat en gezien. Je bent een diamant, geen lelijke steen.


7. Word er geroddeld over anderen? Oehhh een absolute no go! Wanneer jouw spiritueel werker praat over andere personen die hij of zij een reading of healing heeft gegeven dan is dit echt een no go. Ze zouden nooit met jou over andere clienten mogen praten, of vice versa. Dus wanneer bijv jouw gekozen medium, prive informatie vertelt over een eerdere reading, dan is dit ronduit wangedrag. Wanneer dit op een chat of bellijn gebeurt mag je hier gewoon een melding van maken bij de eigenaar zodat zij hier korte metten mee kunnen maken. Alles wat jij of iemand anders verteld moet geheim blijven.


8. Word je doorverwezen naar andere professionals? Soms kan een spiritueel werker je gewoon niet helpen. Het kan zijn dat dit buiten zijn of haar professie ligt, of dat je problemen te complex zijn voor iemand. Belangrijk is, is dat je doorverwezen word naar de juiste persoon en de spiritueel werker niet vanuit ego of geldbehoefte jou toch aan het lijntje blijft houden. Zo is het voor een dieet advies belangrijk om naar een voedingsdeskundige te gaan, of wanneer je enorme pijnen ergens hebt, misschien ook eerst een dokter te raadplegen.


Dus wanneer je denkt dat je in handen bent van een spiritueel werker die niet goed voelt, of een van bovenstaande zaken doet, wacht dan niet en verlaat deze persoon. Ga niet denken; ik vind het rot of zielig, of misschien word die persoon wel boos. Jij bent het allerbelangrijkste. Jij zoekt de hulp, niet andersom.


Mijn naam is Jessy Groenewoud, ik ben een psychic medium, toegepast psycholoog, en run mijn eigen online intuïtieve opleiding. Wil je eens kijken of wij een match zijn? Klik dan op onderstaande link en ik stuur je door naar een van mijn pagina's...

Klik hier0 keer bekeken

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

Contact

Website: MediumJessy.com

Facebook:/Mediumjessy/

Instagram: Jessygroenewoud

© 2020 by MediumJessy, Zen in Jeans.

UIteraard kun je ook onderstaand contactformulier  invullen. Ik kom dan zsm bij je terug..