Hoe ga je om met de haters op jouw (spirituele) pad?

Bijgewerkt: 11 sep 2019

Heb je je weleens afgevraagd hoe je toch met die haters om moet gaan, nu jij je zo lekker spiritueel aan het ontwikkelen bent? Je hebt die leuke cursus gedaan, waar je veel hebt geleerd, en weer echt een nieuwe energie van krijgt. Wanneer je een trap trede omhoog gaat op die spirituele ladder, en steeds meer jezelf wordt, zoals ik het ook wel noem, steeds meer je licht in het rond gaat schieten, zul je ook steeds vaker tegen mensen aanlopen die dit toch wel heel stom vinden, je zweverig noemen, je beginnende bedrijfje ondermijnen en noem nog veel meer van dit soort dingen, om over je vrienden en familie nog niet te spreken.Op het moment dat je echt begint te shinen, en jezelf begint te worden, open je jezelf voor een interessant segment van onze wereldpopulatie, en ik noem ze HATERS...


Deze haters komen in verschillende vormen en maten, maar kort gezegd zijn het de mensen die oordelen, roddelen over je of openlijk kritiek hebben op je groei en je werk.


In plaats van je aan te moedigen, en te zeggen dat je vooral zo door moet gaan, vertellen ze je wat je niet goed doet, vinden ze het nodig over je te praten achter je rug of lijkt het alsof zij zelf alles beter weten en kunnen (met de nadruk op lijkt).


Soms zijn deze haters mensen die niet blij kunnen zijn voor andermans succes. Ze voelen zich bedreigd door jouw groei en toegenomen zelfvertrouwen en licht, en daardoor zullen ze bewust en onbewust proberen deze groei te saboteren en je dus naar beneden te halen.


Waarom trek je haters aan?

Je bent niet de enige die juist dit soort mensen aantrekt. Het is namelijk heel makkelijk om ze aan te trekken. Heb namelijk een mening, creëer iets waar je passie ligt en wees echt jezelf, wees echt jij en je zult de haters vanuit alle hoeken en gaten aantrekken.


Het is dus eigenlijk zo, wanneer je deze haters aantrekt, dan doe je het dus gewoon heel erg goed! Je bent aan het groeien, aan het shinen, en je bereikt de mensen ook echt. Wanneer niemand je werk haat, betekent het dus ook dat niemand je werk ziet!


Hoe deal je met deze haters?

Okee, dus ondanks dat die haters dus eigenlijk een normaal deel zijn van het zijn van een creatieveling die eindelijk zijn of haar eigen pad volgt, kan het nog steeds erg pijnlijk zijn, en je raken. Daarom is het belangrijk om gereedschap in je rugzakje van het leven te hebben, om met deze haters om te gaan. Of ze zich nu online, anoniem, op werk, in je familie of vriendenkring begeven, de volgende punten kunnen je helpen om beter met hun negatieve feedback om te gaan.


1. Neem het nooit persoonlijk!

Het leven draait om keuzes. Er zal altijd iemand rondhangen die gemeen of onbeschoft zal zijn tegen je. Jij kunt dus kiezen of je ernaar gaat luisteren of niet. Het zegt meer over hen dan over jou.


2. Het gaat absoluut niet over jou!

De basis voor haat is angst. Iedereen die haat is ook bang. Dat betekent niet dat het niet soms erg moeilijk is om hatelijke opmerkingen te ontvangen, maar het kan het wel een beetje beter in perspectief brengen voor je. Ze zijn eigenlijk gewoon erg bang dat jij het beter doet dan zij, meer klanten krijgen, meer vrienden, lekkerder in je vel komt te zitten. Het is hoogstwaarschijnlijk zo, dat diegene die kritiek levert geen groei doormaakt, al jaren op dezelfde plek werkt en daar ontevreden is. Logisch ook dat ze jouw groei als bedreigend (en dus enorm stom) ervaren.


3. Besluit er niet op in te gaan!

Sommige haters zijn mensen die we erg goed kennen. Deze mensen kennen je zwakke plekken door en door, en zullen je hier genadeloos op pakken. Dit is een speciaal soort hater. Wanneer een vriend of familielid jouw knoppen indrukt, en jij word hierom boos, dan is het omdat zij jouw angst aanraken op zo'n moment. Vaak is het de angst dat ze misschien wel eens gelijk hebben, en je het helemaal verkeerd doet allemaal, of dat andere mensen het ook allemaal niets gaan vinden.


Wanneer dit gebeurd en je voelt je boos worden, dan is de beste reactie om niet te reageren. Zo kun je een muurtje plaatsen om die angst die je vanbinnen voelt. Zo kun je jezelf met dat muurtje een stukje compassie geven, ipv de lelijke woorden en opmerkingen tot je laten komen en ze eigen maken.4. Herken dat negativiteit zwaarder weegt!

Het is een feit dat wij mensen, een groter gewicht geven aan negativiteit dan aan positieve zaken. Wanneer iets goed bij ons gaat, neigen we externe factoren de credits te geven (ik was op het goede moment op de juiste plaats bijv). Wanneer iets minder goed gaat, geven we juist onszelf vaak de schuld (ik had dat nooit zelf moeten doen). Probeer te herkennen wanneer je dit doet, en probeer dan juist ook de positieve aspecten voor jezelf op te schrijven. Want ook de goede dingen komen vanuit jou en jouw groei!


5. Onthoud dat haat besmettelijk is!

Soms, hoe je je ook hebt geprobeerd af te schermen, of hoe goed je dag ook verliep, komt er toch een stukje bij je binnen. Die ene haatvolle opmerking blijft bij je hangen, en dit verspreidt zich door je lichaam, en je hart. Je voelt je nu ook gelijk rot. Zorg er dan voor dat je weer liefde energie binnenlaat. Ga mediteren, wandelen, doe iets voor jezelf met liefde.


Tot slot, onthoud dat de enige manier dat deze haters winnen, het je te laten raken, en jij stopt met je groei, met creeeren, met geven en met het shinen van dat licht. Dus wees een beetje lief voor jezelf, geef jezelf dat complimentje, je doet het echt goed, en ga vooral zo door! Want wij hebben je nodig om het licht verder te verspreiden. De wereld heeft jouw uniekheid nodig!


Dus draai jezelf weg bij die haters, refocus op liefde en jouw groei en laat dat licht schijnen!


Mijn naam is Jessy, en ik ben een Psychic Medium en geef les in mijn Online Medium School. Wil jij eens kijken wat ik voor jou kan betekenen? Klik dan op onderstaande link, en je wordt doorgestuurd naar mijn pagina.


KLIK HIER

0 keer bekeken

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

Contact

Website: MediumJessy.com

Facebook:/Mediumjessy/

Instagram: Jessygroenewoud

© 2020 by MediumJessy, Zen in Jeans.

UIteraard kun je ook onderstaand contactformulier  invullen. Ik kom dan zsm bij je terug..