Hamsteren en toiletpapier in tijden van nood...

Bijgewerkt: mei 21

Ik hoor overal om me heen; waarom in hemelsnaam toiletpapier? Waarom hamsteren al die mensen nou toch? Wat bezielt iedereen toch? Ook ik moet bekennen me aan dit oordelen schuldig te hebben gemaakt.


Maar waarom doen al die mensen dit nou toch? Om dit te kunnen verklaren leg ik je eerst even wat uit.


Angst en paniek zijn namelijk echte triggers om onopgeloste trauma's en pijnen uit vooral onze jeugd naar boven te halen. Wanneer jouw ouders of verzorgers het moeilijk vonden om hun eigen emoties te reguleren, te tonen of op een fijne manier te uiten zorgde dat ervoor dat jij ook niet hebt geleerd om diezelfde emoties op een veilige en duidelijke manier te kunnen uiten en reguleren. Je hebt geleerd dat wanneer er teveel emoties tevoorschijn komen dit eigenlijk zorgt voor chaos, stress en misschien zelfs ellende en wanneer we die chaos in onze jeugd hebben meegemaakt dan vergeten onze lichamen dit nooit. Die chaos zit eigenlijk een soort vast in je lichaam als een bibliotheek van emoties.


Je hebt geleerd dat mensen niet helemaal te vertrouwen zijn (ze kunnen bijvoorbeeld zomaar boos worden zonder dat je weet waarom, omdat je ouders ook ineens uit hun vel konden springen) en wanneer je ouders al niet helemaal te vertrouwen zijn, waarom zou je de wereld dan helemaal kunnen vertrouwen wanneer er een kwetsbare periode plaatsvind die je niet herkent of helemaal kan omvatten (dus in tijden van oorlog of een Corona-crisis). Op dit moment komt dus eigenlijk die oude pijn die in ons lichaamsbibliotheek ligt opgeslagen weer naar boven. We ervaren een soort automatische stress en komen in een soort overleef-stand.


Op het moment dat we in die overleef-stand schieten, worden we bijna letterlijk weer dat kleine jongetje of meisje die vroeger niet begreep waarom zijn of haar ouders boos werden, of waarom de sfeer zo kil was terwijl er niets gezegd werd? Ons lichaam linkt die situatie automatisch aan die oude pijn en komt in de kinderstand.


En laat nou net die kinderstand niet helemaal volwassen of sociaal na kunnen denken of reageren. We gaan dan eigenlijk wanhopig op zoek naar controle over de toch wel spannende situatie. Deze stand is iets waar we bekend mee zijn dus voelen we eigenlijk niet dat we hierin terecht zijn gekomen. Maar deze stand zorgt dus voor een ieder voor zich gevoel, het kent weinig empathie en haalt anderen graag naar beneden om te kunnen overleven. Dezelfde acties die ook ons eens zijn aangedaan. Dit is het enige wat ons innerlijke kind heeft geleerd wat je moet doen wanneer je bang bent en de omgeving niet meer onder controle hebt.Maar er is door deze grote crisis ook iets heel bijzonders aan de hand

We zijn namelijk massaal aan het helen! Al die niet geheelde innerlijke kinderen komen naar boven, ze komen aan de oppervlakte en onder jouw aandacht. We worden gedwongen even pauze te nemen en hiernaar te kijken. Het is dus een ultieme kans om te helen en dit gebeurd dus ook massaal.


Daarom is het ook zo doodeng om nu even stil te staan en te pauzeren. Het voelt veel fijner om door te rennen en te proberen de zaak onder controle te krijgen door je veiligheid zeker te stellen door veel eten in huis te halen. Het is namelijk moeilijk om onder ogen te zien dat ook jij handelt vanuit die angst. Dat ook jij hebt geoordeeld over de mensen die niet met deze situatie omgaan zoals jij dit zou doen of vind dat goed is. Maar bewust zijn van die angst en pijn is al een heel grote stap om dus ook jouw oude stuk op te lossen en te helen. Sta stil, wandel buiten, mediteer en kom echt even tot jezelf. Sluit je aan bij een healing community (ik ben er geheel gratis een gestart, klik hier) en neem deze tijd om echt te verbinden met jezelf en met elkaar.


En waarom wc papier?

Er is gewoon ergens iemand, op het koddige idee gekomen vooral veel wc papier in te slaan. Weer een ander zag dit en deed mee, dit kwam op tv en zo was de welbekende olievlek een feit. Mensen zijn bang tekort te hebben, ze willen dit dan juist hebben dus een daadwerkelijk tekort aan wc papier werkte dit nog meer in de hand etc etc. Tja, wat kan ik zeggen? Wij mensen blijven toch groepsbeestjes ;-) maar ook wanneer je je van deze drang bewust bent kun je het stoppen en hier niet in meegaan.


Misschien is het nu gemakkelijker naar die hamsteraars te kijken met een zekere compassie. Zij handelen vanuit angst en oude pijn en we kunnen samen hopen dat ook zij het inzicht krijgen te mogen helen.
Mijn naam is Jessy, en ik ben een Psychic Medium, toegepast psycholoog en geef les op mijn online Intuïtieve opleiding. Wil jij eens kijken wat ik voor jou kan betekenen? klik dan op onderstaande link.


KLIK HIER

99 keer bekeken

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

Contact

Website: MediumJessy.com

Facebook:/Mediumjessy/

Instagram: Jessygroenewoud

© 2020 by MediumJessy, Zen in Jeans.

UIteraard kun je ook onderstaand contactformulier  invullen. Ik kom dan zsm bij je terug..