Beter in jouw vak als Psychic of Medium worden?

Bijgewerkt: 1 okt 2019

De sleutel is zelfzorg...In een eerdere blog heb ik je al 6 tips gegeven in hoe jij nu een betere (spirituele) hulpverlener kunt zijn. Je voelt dat je mensen graag zou willen helpen, het zit zo in je. Maar hoe kun je een ander helpen, wanneer je bijvoorbeeld zelf niet helemaal lekker in je vel zit. Of wanneer je zelf nog met vraagstukken zit. Hieronder geef ik je nog eens 6 tips om jezelf meer te ontdekken en lekkerder in je vel te komen, waardoor je nog beter een ander kunt helpen en misschien zelfs het pad van Psychic, Medium of Psychic Medium kunt gaan bewandelen.


1. Wanneer je vastzit in een negatief denkpatroon, schrijf dan de goede dingen op

Het is moeilijk om aan iets anders te denken dan aan je problemen, wanneer deze op dat moment spelen. Je hoofd zit er letterlijk vol van en je voelt de stress door je lijf heen gaan. Maar hoe kun je een ander nu helpen of bijstaan wanneer je vastzit in deze mentale staat? Hoe kun je als Medium of Psychic nu goed invoelen op de mensen, wanneer er eigenlijk geen plaats en ruimte is voor je intuitie omdat je ontvangstkanaal al volzit met jouw zorgen.


Ga dan even rustig zitten en denk aan twee of drie goede en positieve dingen op dit moment in jouw leven. Iets wat jou plezier geeft, hoe klein ook, iets waar je trots op bent, iemand waar je van houd of die van jou houd. Dit kan helpen om je gevoelens te verzachten en je problemen in perspectief te zien. Het is niet meer zo zwart wit en je ziet dat er meer in je leven is dan enkel je probleem. Dankbaarheid voelen voor de goede dingen is echt een medicijn tegen stress en zorgen.


2. Heb een zelf zorg arsenaal klaarstaan

Ik kan deze niet vaak genoeg herhalen, maar het belangrijkste wanneer je aan anderen wil geven, is eerst aan jezelf leren geven. Iedereen heeft zijn eigen favoriete dingen waar hij of zij blij van word en weer lekker door kan opladen. Maar het kan zijn dat je niet eens weet waar jij nu echt blij van wordt en waardoor je jezelf weer kunt opladen. Ga voor jezelf eens voelen wat jij nu echt fijn vind. Misschien is het uitgebreid in bad gaan, een heerlijke serie op tv kijken, het lezen van een goed boek, of een fijne sportles. Maar wat het ook is, zorg ervoor dat het klaar staat wanneer je het echt nodig hebt en liever daarvoor nog.


3. Praat terug tegen je innerlijke stem

Iedereen heeft een innerlijke stem, dit is hoe je (soms onbewust) tegen jezelf praat, in jezelf en soms hardop. Maar soms kan deze stem best gemeen zijn voor jezelf, ook al doe je dit dus wel zelf. Het kan zeggen dat je er niet leuk genoeg uitziet, het niet goed genoeg doet, of dat je je moet schamen voor bepaalde dingen of gedrag. Het kan ervoor zorgen dat je je gestresst voelt en kritisch bent op zaken waar je absoluut geen controle over hebt. Die innerlijke stem kan ervoor zorgen dat je veel meer stress in je leven ervaart dan nodig en gek genoeg hebben de meesten van ons een innerlijke stem die dus niet altijd even vriendelijk is.


Jezelf aanleren om die innerlijke stem liever en vriendelijker te maken, zal een wereld van verschil maken. Uiteraard is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar er is een goede plaats om hiermee te starten. Wanneer jouw innerlijke stem je heel vervelende feedback en advies geeft (ohhh wat een dikke kont heb ik toch, of jeetje wat doe ik dat weer stom) stop dan even met alles wat je doet en bedenk je dan hoe je tegen je beste vriend of vriendin zou praten in dit geval. Zou je dit soort dingen dan ook zeggen? Ik kan wel wedden van niet! Pas vervolgens die innerlijke stem aan en draai het naar positieve feedback.4. Vraag jezelf af; wat is het ergste dat kan gebeuren?

Steeds maar blijven hangen bij iets dat je angstig maakt en een rotgevoel geeft brengt je helemaal niets. Je hebt geen ruimte meer voor de mooie dingen in je leven en klaar staan om een ander een reading te geven bijvoorbeeld lukt je al helemaal niet meer. Maar er is een manier om angstige gedachten te verzachten of ze zelfs helemaal te laten verdwijnen. Ga eens rustig zitten, en bedenk bij jezelf, wat is nu eigenlijk de meest slechte uitkomst? Wat zou het ergste zijn dat zou kunnen gebeuren? Zo maak je het probleem al iets kleiner en kun je het wat rationaliseren.


Vervolgens bedenk je een goede oplossing voor dit probleem. En zo zul je merken dat het niet meer een groot probleem lijkt te zijn, maar het wat rustiger word.


5. Kijk eens naar je gezondheid en je gewoontes hierin

Wat je eet en drinkt heeft niet alleen invloed op je lichamelijke gezondheid maar ook op je geestelijke gezondheid. Wanneer je veel rookt, drinkt of slecht eet, is het lastiger om echt goed in je lijf te zitten en een knaller van een reading te geven, of iemand te healen of op een andere manier te helpen.


Kijk eens heel eerlijk naar jouw gewoontes op dit gebied. Ben je al best tevreden? of verwaarloos je jouw lichaam toch iets teveel? Kijk eens of je slechter eet wanneer je niet lekker in je vel zit, of dat je dit eigenlijk altijd wel doet. Onderzoek eens wat jouw triggerpoints zijn. Houd eens een dagboek bij, dit kan inzicht geven en je enorm helpen.


6. Zorg voor een slaapritueel

Goede slaap is cruciaal in het geven van die goede reading of healing en hierbuiten om je uberhaupt lekker te voelen. Wanneer je problemen hebt met een goede nachtrust, kijk dan eens naar een fijn slaapritueel. Wanneer je een ritueel hebt, geef je je lichaam en geest signalen dat het tijd is om te gaan slapen, waardoor het automatisch al meer tot rust komt. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk wegblijft van schermen als je telefoon of Ipad maar lees een goed boek, teken wat etc. Ga op ongeveer dezelfde tijd naar bed, en zorg voor een schone, rustige en donkere omgeving. Zo zul je merken dat je beter tot rust komt, en dus overdag veel meer voor elkaar kunt krijgen.


Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je zelf lekkerder in je vel komt te zitten en daardoor ook zoveel beter in staat zult zijn om anderen te kunnen helpen, advies te kunnen geven en bij kunt staan. Vaak zorgen we eerst beter voor anderen voordat we voor onszelf zorgen, met als gevolg een emmertje dat overloopt en te weinig energie om voor die ander klaar te staan. Een goede energie, begint bij jezelf...Mijn naam is Jessy, en ik ben een Psychic Medium en geef les in mijn Online Medium School. Wil jij eens kijken wat ik voor jou kan betekenen? Klik dan op onderstaande link, en je wordt doorgestuurd naar mijn pagina.

KLIK HIER

0 keer bekeken

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

Contact

Website: MediumJessy.com

Facebook:/Mediumjessy/

Instagram: Jessygroenewoud

© 2020 by MediumJessy, Zen in Jeans.

UIteraard kun je ook onderstaand contactformulier  invullen. Ik kom dan zsm bij je terug..