Ben jij een oude ziel?

Bijgewerkt: mei 21

9 punten die je vertellen of jij inderdaad een oude ziel bent.Natuurlijk zijn we (bijna) allemaal oude zielen. We incarneren alweer honderden of duizenden jaren op deze planeet..


Heb je ooit in de ogen van een kind gekeken en gezien dat daar gewoon een enorme wijheid en kennis in zit. Alsof het kind al enorm oud is?

Nu je volwassen bent, heb je het gevoel dat je gewoon niet helemaal past in onze huidige maatschappij, maar maakt het je inmiddels ook niet meer zoveel uit, omdat je je niet meer oneindig wil aanpassen?


Maar wacht, de leeftijd van een ziel?

Als zielen zijn we allemaal gelijk.. Geen enkele ziel is specialer dan een andere ziel. Geen enkele ziel is belangrijker dan een andere ziel. In de kern zijn we allemaal spirituele wezens, die aangesloten zijn op een hogere energie. Die energie stroomt door ons allemaal en elk leven wat we leven is een tijdelijke reis waarin we leren. De goede en minder goede dingen zijn allemaal levenslessen om onze ziel te laten groeien.


Wanneer een leven eindigt kunnen we niets meenemen. Geen kleding, geen mensen, geen huis en geen spullen. Wat we wel meenemen is onze ziel en de dingen die onze ziel geleerd heeft in dat leven. Wat deze ziel geleerd heeft en meegemaakt gedurende vele levens bepaald de leeftijd van een ziel.


Dus of je nu een jonge, volwassen of oude ziel bent, word niet enkel bepaald door het aantal levens dat je hebt geleefd of hoeveel dingen jouw ziel heeft meegemaakt in al die levens. Je leeftijd wordt meer bepaald door de groei die je in die levens hebt doorgemaakt door al die gebeurtenissen.


Wanneer je heel vervelende dingen meemaakt, maar je doet hier niets mee dan is je groei natuurlijk minimaal. Een scheiding bijvoorbeeld. Wanneer je blijft hangen in zelfmedelijden en boosheid en je leven niet meer op wil pakken dan is je groei minimaal. Maar het kan je een ander mens maken. Je kunt meer compassie en dankbaarheid voelen voor je nieuwe leven, je kunt trots zijn op wat je alleen hebt bereikt en hoe je toch weer liefde kunt toelaten na al die ellende. Dan maak je als ziel veel groei door.


Dus wie zijn nu oude zielen?

Oude zielen zijn die zielen die veel hebben meegemaakt gedurende vele levens en hier ook echt door zijn gegroeid en van hebben geleerd. Ze hebben lessen geleerd, zijn gegroeid en hebben successen geboekt op persoonlijke ontwikkeling gedurende die vele levens, testen en ervaringen.


Hierdoor zien ze het grotere plaatje, begrijpen ze anderen beter en dragen ze een innerlijke wijsheid met zich mee. Wijzer dan hun leeftijd, spiritueel en niet helemaal passend in deze wereld. Deze vaardigheden hebben ze allemaal ontwikkeld gedurende die levens.


Oude zielen zijn krachtige leraren omdat hun wijsheid door ervaring is verkregen. Zij zijn de wijzere mannen en vrouwen die onze jongere zielen begeleiden en bij de hand nemen en helpen.


Ben jij een oude ziel?

Ben jij een oude ziel? Wanneer je dit bent, zul je je vast herkennen in een aantal, of misschien wel alle onderstaande punten.


1. Je voelt gewoon waar je vandaan komt, en waar je naartoe gaat.

Je weet instinctief gewoon dat dit leven meer omvat dan enkel dit leven. Dat er meer is tussen hemel en aarde. Dat je ergens vandaan komt en hier ook weer naartoe gaat.


Je bent vriendelijk, omdat je dit zo voelt. Je wil een ander niet bewust pijn doen. Je ziet vaak het grotere plaatje. Wanneer iemand niet vriendelijk tegen jou is, voel je vaak wat hierachter zit, waardoor je dit beter kunt accepteren en hiermee omgaan.


2. Je bent blij dat je een introvert bent

Oude zielen hebben minder interactie nodig dan vele anderen. Je bent graag op jezelf, blij met je eigen gezelschap en voelt je op je gemak alleen en met jezelf.


Je bent vriendelijk naar collega's en vrienden, maar je hoeft niet constant te socialiseren. Wanneer je in een relatie bent, is het waarschijnlijk dat dit met iemand uit je zielengroep is, of met iemand waar je een afspraak mee hebt gemaakt voor jullie incarnatie samen op aarde.


3. Je past je niet aan

Oude zielen hebben een rebelse inslag. Wanneer je een oude ziel bent, sta je op voor de zwakkeren in onze samenleving. Of het nu om dierenmishandeling gaat, zieke mensen of andere misstanden in onze maatschappij. Een oude ziel kan dit niet accepteren.


Je ziet het nut niet in van regeltjes die nergens toe lijden en vind het dan ook lastig je hieraan aan te passen. Je voelt ook niet de behoefte om je groter te maken met materialistische zaken. Je geniet liever van het leven dan dat je 7 dagen per week werkt, enkel om een duurdere grote auto te kunnen kopen, om hiermee op te scheppen.


4. Je bent op belangrijke momenten de kalmte in een storm

Je hebt al vele malen eerder op dit punt gestaan en hebt al vele malen eerder meegemaakt wat je hebt meegemaakt. Je weet dat het eigenlijk altijd weer goed komt. Je overziet het grotere plaatje, dat veel verder gaat dan alleen dit leven.


Natuurlijk maak je je nog weleens zorgen, maar op de momenten dat het nodig is sta je er, en kun je handelen vanuit een innerlijke rust die bijna bovennatuurlijk is.


5. Je kunt je losmaken van drama

Je bent enorm empathisch en voelt diep mee met anderen die moeilijkheden kennen tijdens hun incarnatie. Toch kun je je hier ook los van maken en accepteren dat het bij het leven hoort. Er zijn nu eenmaal vele zaken die buiten ons vermogen om iets te doen liggen en horen bij de lessen die we te leren hebben.

6. Je bent op zoek naar spirituele kennis.

Als een oude ziel ben je net een spons en dol op nieuwe dingen leren, omdat je weet dat kennis macht betekend. Je staat alleen niet helemaal achter de huidige leermethoden en het lessysteem en doet dit vooral op je eigen manier en met je eigen methoden.


Je vind alles wat met het spirituele te maken heeft erg interessant en kijkt met een wetenschappelijke blik naar zaken. Ondanks dat je niet enorm veel vrienden hebt, zijn de vrienden die je hebt, vaak vrienden die je ontmoet in spirituele klassen of vrienden waar je hierover mee kunt sparren.


7. Mensen vragen om jouw advies

Van vrienden en familie tot volslagen vreemden, mensen openen zich snel voor jou en delen snel met je wat hun verhaal is en wat hun zorgen zijn. Je vind het fijn om ze van advies te voorzien en te kunnen helpen.


Dit doe je niet om aandacht te krijgen of jouw mening op anderen op te dringen maar puur om te kunnen helpen. Je hebt zelf ook al de fouten al gemaakt en oordeelt daarom niet maar leeft juist mee.


8. Je bekijkt het leven vanuit liefde

Je komt aan het einde van jouw incarnatie cyclus en je wil onbewust het beste uit jouw fysieke ervaringen halen. Hierdoor kun je genieten van de kleine dingen in het leven, die anderen misschien niet zien. De regendruppels die vallen, een blad aan een boom.


9. Je hebt een diep innerlijk weten

Je intuïtie is sterk ontwikkeld. Dit heb je in vele levens weten te ontwikkelen. Je hebt geleerd je innerlijk weten te vertrouwen en op je innerlijke kompas te leren varen. Vaak weet je dingen al. Gewoon omdat je het weet.


Navigeren door het leven als een oude ziel

Het is niet altijd gemakkelijk om een oude ziel te zijn. Onze worstelende maatschappij accepteert oude zielen net zo min als het onze fysieke ouderen wegzet. Wanneer je niet in de materiële, op macht beluste stroom past voel je dat je er af en toe echt buiten staat. Je word niet op waarde geschat of misschien zelfs uitgelachen. Wanneer jij voor dierenrechten opkomt noemen ze je een hippie, wanneer je je spiritueel ontwikkeld ben je een zwever.


Soms wil je je zo graag uitspreken en vechten tegen de gevestigde orde. Maar je zult zien dat dit niet werkt en de ego's enkel harder en groter worden. Beter werkt een goed voorbeeld geven. Leef, geniet, help anderen en heb lief. Dan zul je zien dat dit zich als een olievlek uitbreid.


Meer voor jou..

Als Psychic Medium komen er regelmatig mensen op mijn pad die zich ook graag willen ontwikkelen op spiritueel maar ook persoonlijk gebied. Om deze reden ben ik gestart met mijn Medium School. Loop jij ook tegen een (spirituele) muur op en weet je niet hoe je verder kunt en je vooral verder kunt ontwikkelen? Kijk dan voor meer informatie op MediumJessyOMS. Ook ben ik een mini-video serie gestart waar ik diverse vragen beantwoord die ik in mijn praktijk en Mediumopleiding tegenkom. Kijk op mijn YouTube-kanaal voor mijn mini-serie.
Mijn naam is Jessy, en ik ben een Psychic Medium, toegepasst psycholoog en geef les op mijn Online Spirituele opleiding. Wil jij eens kijken wat ik voor jou kan betekenen? Klik dan op onderstaande link, en je wordt doorgestuurd naar mijn pagina.


KLIK HIER

0 keer bekeken

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

Contact

Website: MediumJessy.com

Facebook:/Mediumjessy/

Instagram: Jessygroenewoud

© 2020 by MediumJessy, Zen in Jeans.

UIteraard kun je ook onderstaand contactformulier  invullen. Ik kom dan zsm bij je terug..