6 tips waardoor jij een betere (spirituele) hulpverlener kunt zijn (1)

Plus lekkerder in je vel komt te zitten. Win win dus..


Het doel van jezelf ontwikkelen is om je lekkerder te voelen, oud zeer wat je niet meer goed voor jou is los te laten en gereedschap mee te krijgen om met de moeilijkere dingen in het leven te dealen. Wanneer je een pad wil gaan bewandelen waarbij je (spiritueel) mensen kan gaan helpen en bijstaan, dan is je lekker voelen en een gezonde geestelijke gemoedstoestand hebben van groot belang. Want hoe kun je iemand helpen en bijstaan wanneer je zelf helemaal in de knoop zit?


Wanneer je het pad van (spiritueel) hulpverlener gaat bewandelen, betekend dit uiteraard niet dat je nooit meer een slechte week hebt, of niet weet wat je met een situatie aanmoet. Ook wij zitten nog vol in een leerproces en groeien nog elke dag. Zeker je toekomstige cliënten kunnen echt een spiegel zijn. Je geeft ze tips mee, waarvan je later denkt; hee die had ik eigenlijk ook wel aan mezelf kunnen meegeven. Hoe mooi is het, dat dit beroep ervoor zorgt dat je ook mee kunt groeien?


Maar hoe zorg je nu voor jezelf? Hoe til je jezelf naar een hoger niveau, waardoor jij een (nog) betere hulpverlener kunt zijn. Hoe zorg je er nu voor dat je jouw oude pijnen en verdriet kunt oplossen en daardoor de ander nog beter bij kunt staan?


Hieronder heb ik 6 tips voor je opgeschreven. Probeer er eens een paar uit, of allemaal.

1. Schrijf je gedachten eens op.

Schrijven over wat je voelt is geweldig. Het helpt je loskomen van spanningen en eventuele frustraties. Wanneer je het opschrijft is het uit je hoofd en daarmee uit je lijf. Het hoeft niet perse kantjes vol te zijn, en ook niet je diepste zielenroerselen te bevatten. 5 minuutjes per dag is al voldoende. Zo leer je ook je kleine gevoelens beter te uiten en meer met je lichaam in contact te komen en te voelen wat je eigenlijk dagelijks voelt.


2. Wanneer je echt overprikkeld en onder stress staat, kijk eens of je hier een positieve draai aan kunt geven.

Stress overkomt ons allemaal. Overprikkeling overkomt ons allemaal. Het voelt beiden gewoon echt niet fijn. Of het nu komt door je werk of door je gezinsleven, de uitkomst is hetzelfde. Je voelt je niet fijn. Toch kun je die momenten nemen waarop je je totaal overweldigd voelt en het goede hierin zoeken. Bijvoorbeeld, wanneer je erge last hebt van stress doordat je een grote druk ervaart op je werk, denk dan aan de stress die er eigenlijk voor zorgt dat je je werk juist beter af krijgt. Je word juist gedreven harder te werken. Of wanneer je merkt dat je geen dag vrij hebt doordat je weekend zo vol zit, bedenk je dan dat het ook fijn is dat je zo'n rijk sociaal leven hebt. Vaak gaat het echt om de manier waarop we naar iets kijken. Onze gedachten bepalen voor een heel groot deel, hoe we naar de buitenwereld kijken en hoe we deze ervaren.


Uiteraard is je chronisch gestresst voelen niet goed voor je. Het is belangrijk dat je op de langere termijn tijd voor jezelf inplant, dingen leert schrappen en nee leert zeggen.


3. Plan dagelijks een wandeling in (en doe dit dan ook echt)

Soms moet je echt even ontsnappen van wat je aan het doen bent en wat frisse lucht opsnuiven. Wanneer je, net als ik, in het bezit van een hondje bent, is het makkelijk. Deze moet nu eenmaal uitgelaten worden. Maar wanneer je niet in het bezit bent van zo'n leuk exemplaar moet je jezelf aansporen.


Elke dag een stukje wandelen is bewezen goed voor onze geestelijke gesteldheid, het maakt je lichaam minder gespannen, je krijgt meer lucht binnen en laat je helderder en rustiger nadenken alsof je even hebt gemediteerd. Alleen maar win win dus.

4. Zet tegenover iedere negatieve gedachte een positieve

Negatieve gedachten zijn nu eenmaal een onderdeel van het leven, maar ze zouden je niet helemaal over moeten nemen. In plaats van deze gedachten in zijn geheel te negeren, probeer hier eens een positieve gedachte tegenover te zetten. Bijvoorbeeld, wanneer je boos op jezelf bent dat je te lang in bed hebt gelegen en dus helemaal niets hebt gedaan, geef jezelf een beetje credit. Je had deze extra rust vast nodig, en had een beetje extra tijd en aandacht voor jezelf nodig. Morgen kun je altijd weer vroeg opstaan en het opnieuw goed doen.


5. Maak een lijs van ' jouw' tribe, ' jouw' mensen

Je weet wie ze zijn. Deze mensen kun je bellen, appen of mailen en je voelt die connectie. Met deze mensen voel je je verbonden. Je hebt zin om met ze af te spreken en ze geven je energie.


Wanneer je een lijst maakt met mensen die bij jou horen, dan geef je jezelf automatisch een signaal dat je niet alleen bent. Je zult je minder eenzaam voelen en juist rijker met de mensen om je heen. De volgende keer dat je je even niet lekker voelt, of misschien zelfs eenzaam, bekijk dan je lijst met jouw mensen en je voelt je op slag beter. Bel een van hen op en voer een mooi gesprek of spreek even af.


6. Wanneer je vast zit in een negatieve gedachten spiraal, schrijf dan de goede dingen op

Wanneer je je enorm rot en slecht voelt is het lastig om je op andere zaken te richten. Met deze oefening train je jezelf de goede dingen in je leven te zien en je hierop te richten. Schrijf 2 of 3 positieve dingen in je leven op en richt je hier op. Je zult merken dat je je instant al iets beter en lichter voelt.


Dankbaarheid voelen zorgt ervoor dat je je beter voelt, en beter leert omgaan met de minder fijne dingen die in je leven spelen. Zelfs enkel dankbaar zijn voor een warme douche kan je al helpen resetten en uit die negatie gedachten spiraal komen.


Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je zelf lekkerder in je vel komt te zitten en daardoor ook zoveel beter in staat zult zijn om anderen te kunnen helpen, advies te kunnen geven en bij kunt staan. Vaak zorgen we eerst beter voor anderen voordat we voor onszelf zorgen, met als gevolg een emmertje dat overloopt en te weinig energie om voor die ander klaar te staan. Een goede energie, begint bij jezelf...Mijn naam is Jessy, en ik ben een Psychic Medium en geef les in mijn Online Medium School. Wil jij eens kijken wat ik voor jou kan betekenen? Klik dan op onderstaande link, en je wordt doorgestuurd naar mijn pagina.


KLIK HIER

0 keer bekeken

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

Contact

Website: MediumJessy.com

Facebook:/Mediumjessy/

Instagram: Jessygroenewoud

© 2020 by MediumJessy, Zen in Jeans.

UIteraard kun je ook onderstaand contactformulier  invullen. Ik kom dan zsm bij je terug..