6 redenen waarom je intuïtie zich niet verder ontwikkelt.

Bijgewerkt: mei 13

Regelmatig krijg ik de vraag, ik groeide zo hard, het ging zo lekker, ik begon me echt spiritueel verbonden te voelen en nu gaat het ineens niet meer zo.


Intuïtie is in het geven van readings, maar eigenlijk ook in het 'normale' dagelijkse leven, een van de meest belangrijke onderdelen van jezelf. Je intuïtie is een innerlijk kompas of jouw persoonlijke GPS. Het kan je behoeden in het maken van fouten, het kan ervoor zorgen dat je de juiste mensen vertrouwd, en het kan je weghalen uit een potentieel gevaarlijke situatie.


Wat is nu je intuïtie? Je intuïtie is een innerlijk weten of een, gevoel waardoor je weet dat iets waar is, ook al heb je nog niet de bewijzen om dit ook echt te bevestigen. Het kan zijn dat je een gevoel hebt in je buik (het welbekende onderbuikgevoel) of voel je vlinders vliegen, het kan zijn dat je kippenvel krijgt, of gefluister hoort, een gevoel in je borstkas voelt, of juist gewoon over iets weet dat het zo is.


Ik vertel het ook in de OMS keer op keer, je intuïtie is enorm belangrijk ook bij het geven van die readings. DIt is de manier van de spirituele wereld om met jou contact te kunnen maken, en dus ook eventuele boodschappen door te kunnen geven.


Helaas zijn er dus oorzaken waardoor deze intuïtie even minder kan zijn, of minder kan groeien. Ik heb ze hier voor je opgeschreven, want wanneer je weet waardoor je je intuïtie wat minder voelt, dan kun je dit ook aanpakken en verhelpen.


1. Stress

Stress is eigenlijk de oorzaak van een groot aantal fysieke en emotionele problemen. Een van de manieren waarop stress je lichaam kan aantasten is doordat het ervoor zorgt dat je lichaam minder voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen kan opnemen. Hierdoor kun je je vermoeid en uitgeput gaan voelen. Je lichaam komt hierdoor in een soort overleefstand waardoor het minder goed luistert naar die intuïtie. Het is bezig om andere zaken op orde te krijgen in dat lijf.


Om die intuïtie goed te kunnen voelen is het dus belangrijk om energie te hebben en scherp te zijn. Om een helder hoofd te hebben. Een andere manier waarop stress je lijf aantast is door de goede bacteriën in je maag kapot te maken. Wanneer je net als ik bent, dan voel je veel van je intuïtie in het maaggebied, maar door deze disbalans is dat dus erg lastig voelen.


Wanneer je last hebt van deze stress, rust dus goed uit, en leer dus goed voor jezelf te zorgen.


1. Teveel technologie

Dit is in deze tijd, eigenlijk een steeds groter wordend probleem. Je hebt nu eenmaal je laptop nodig op je werk, en we kunnen eigenlijk niet meer zonder dat mobieltje. Wanneer je thuis komt is er niets lekkerder dan even onderuit te zakken voor de en je favoriete serie te kijken. Technologie is overal om ons heen en word ook meer en meer.


Maar wanneer je in een programma op tv zit, of wanneer je aan het scrollen bent op pinterest, dan ben je niet in je lijf, niet in het huidige moment, en gaat alles om je heen eigenlijk aan je voorbij.


Om je intuïtie verder te kunnen verdiepen is het belangrijk om je op gezette tijden los te maken van al die apparaten. Dit zodat je je lijf weer kunt voelen, maar ook de energie om je heen weer kunt waarnemen. Geef jezelf tijd zonder technologie. Ga wandelen in een park of bos en laat je telefoon even thuis. Zie hoe de bomen bewegen, voel de wind. Drink thuis een kop thee en geniet er ook echt van. Herhaal dit regelmatig, en je zult de energie in je meer en meer voelen.


3. Niet in het hier en nu zijn

Je intuïtie vertelt je dingen nu niet gister of eergister of overmorgen. WAnneer je constant bezig bent met je verleden of je toekomst dan is het lastig te voelen wat er aan je verteld word. Natuurlijk betekent dit niet dat je niet aan je verleden of de toekomst kunt denken, en ook naar doelen in de toekomst toeleven is belangrijk, maar het is belangrijk ook in het hier en nu te zijn en daar bewust van te zijn en te genieten.

4. Teveel op je bord hebben

Wanneer je niet genoeg tijd hebt om op JEZELF te focussen, hoe kun je dan luisteren wanneer je intuïtie je roept? Het is belangrijk om anderen te helpen en goede daden te doen, of om die baan te hebben waarin je alles geeft, maar er mag een grens zijn zodat je ook genoeg tijd en energie voor jezelf over hebt, om naar die intuïtie te luisteren.


Nogmaals, wanneer je alles weggeeft aan anderen, aan je gezin, je werk, je vrijwilligerswerk en noem maar op, dan geef je jezelf stress, en bij punt 1 hebben we inmiddels kunnen lezen wat stress met je lichaam en je intuïtie doet.


5. Niet genoeg tijd in de natuur doorbrengen

In de natuur zijn vergezeld van de 4 elementen (lucht- wind, vuur-zon, water-meertjes-rivieren en oceanen, aarde-de grond en planten en bomen) hebben een zeer positief effect op hoe goed je je voelt. Het verminderd stress en geeft je een gevoel van verbondenheid met alles om je heen.


In de natuur zijn brengt onze primitieve intuïtie verder naar boven, het brengt ons echt terug naar onze roots. Dit gevoel versterkt onze natuurlijke reacties op een positieve manier. Onze intuïtie wordt hierdoor actief versterkt.


6. Niet op je eigen intuïtie durven varen of vertrouwen

Wanneer je geen vertrouwen hebt in je eigen intuïtie of denkt dat het toch onzin is wat je denkt of voelt, dan ondermijn je de kracht hiervan.


Wanneer je een stukje vertrouwen mist, start dan eens een dagboekje, waarbij je alle ingevingen opschrijft. Wat voel je bij bepaalde personen, situaties, en noem maar op, en kijk eens hoe vaak die intuïtie toch gelijk blijkt te hebben, en wat je voelt ook echt uitkomt. Zo bouw je ook weer het vertrouwen op.Mijn naam is Jessy, en ik ben een Psychic Medium en geef les in mijn Online Medium School. Wil jij eens kijken wat ik voor jou kan betekenen? Klik dan op onderstaande link, en je wordt doorgestuurd naar mijn pagina.KLIK HIER,0 keer bekeken

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

Contact

Website: MediumJessy.com

Facebook:/Mediumjessy/

Instagram: Jessygroenewoud

© 2020 by MediumJessy, Zen in Jeans.

UIteraard kun je ook onderstaand contactformulier  invullen. Ik kom dan zsm bij je terug..